1 punt voor RKDSV 1 in Biezenmortel

• Datum:
    13 mei 2024

Nog 2 speeldagen, een spannende strijd om de 5e plek.

RKDSV (5e), VCB (6e) en Baardwijk (7e) staan in punten gelijk, met vandaag VCB- RKDSV. Mooi weer, kleine club met twee velden, een mooie opkomst van RKDSV-supporters en een jonge scheidsrechter die vandaag wordt beoordeeld. De vaste krachten Sietse Verhoeven en Raoul Iselin ontbreken, dat geeft weer kansen en basisplaatsen voor Tom Verhoeven en Kjell de Kort.

In de 11e minuut het eerste vermeldenswaardige moment als VCB een corner krijgt die Siem van Doormaal nog kan wegstompen maar echt weg is de bal niet. Er volgen nog twee corners maar deze waren ongevaarlijk. 7 minuten later een corner voor RKDSV, deze mislukt en VCB komt er snel uit, twee VCB-aanvallers tegen twee RKDSV-verdedigers. Rens Timmermans wordt uitgekapt maar gelukkig redt Siem van Doormaal.
Halverwege de eerste helft drie schoten van RKDSV op het vijandelijke doel in één minuut. De eerste geblokt, de tweede een redding van de keeper en de derde over.
In de 29e minuut een foute pass in de opbouw, zoals vaker verlegt VCB het spel direct naar de rechtsbuiten. Het middenveld van VCB sluit snel aan. Het schot gaat op de lat en in de rebound kan de middenvelder eenvoudig binnen tikken: 1-0 VCB. Tien minuten later eenzelfde situatie. Balverlies op het middenveld en weer meteen de bal naar de rechterspits van VCB maar nu kan Giel Verhagen met een goede sliding een grote kans voorkomen.
Kort voor rust wordt er goed opgebouwd van achteruit door de zwart-witten. Sven Bastings speelt naar de vrijgelopen Kjell de Kort, Kjell ziet Sam Linnemans vrij staan op de rand van de 16 en speelt hem goed aan zodat Sam ineens kan uithalen en de gelijkmaker scoren (1-1). Terecht en erg lekker zo kort voor de rust.
Al snel daarna onderschept Giel Verhagen de bal en speelt Sven Bastings aan, die de bal klaar legt en heerlijk uithaalt van ongeveer 20 meter. De keeper kan er met zijn langste vinger bij en dan komt de bal tegen binnenkant paal maar gaat terug het veld in. Dat zou een wereldgoal zijn geweest.

In de rust wisselen Thijmen van Dijk voor Rens Timmermans en Jort van Gestel voor Thom Schepens en komt scherp de kleedkamer uit. Een klutsbal na een ingooi komt bij Kjell de Kort die een heerlijk passje geeft op Sander van der Aa die onhoudbaar in de korte hoek schiet, daar is dan de voorsprong 1-2! Meteen daarop is RKDSV weer in de aanval. Kjell de Kort dribbelt richting het keepersgebied, maar hij wordt gevloerd. Een rode kaart voor de verdediger van VCB, ze moeten nu verder met 10 man.
In de 54e minuut een prachtige aanval van RKDSV met vloeiende zuivere passes over 4 of 5 schijven, levert een niet te missen kans op maar toch gaat de bal naast. Meteen na de drinkpauze vervolgt RKDSV het goede spel met een voorzet van Sven Bastings. Twee keer kan worden aangelegd voor een schot, de eerste wordt geblokt, de tweede kan de keeper net tot corner verwerken.
VCB gaat drukken maar toen die fase overgewaaid was, omsingelde RKDSV de goal van VCB. Er ontstaan binnen anderhalve minuut wel 5 schoten/kansen voor de spitsen van RKDSV maar wonderbaarlijk wordt de bevrijdende derde goal niet gescoord.
Kort daarna scoort Tijn Jansen dan toch na een prachtige pass van Niek van Korven, maar er wordt voor buitenspel gevlagd én gefloten. Nog een paar minuten en RKDSV wisselt van spits: Sem Aarts maakt zijn debuut, Tijn Janssen komt moe gestreden naar de kant.
Twee minuten voor tijd een vrije trap voor VCB aan de rechterkant. De voorzet gaat strak over de grond en wordt bij de tweede plaats binnengegleden. De scheidsrechter fluit en wijst naar de middenstip maar onze grensrechter Kevin Baars staat in zijn voorlaatste wedstrijd resoluut met de vlag omhoog. De scheidsrechter twijfelt en gaat toch even luisteren maar wijzigt niet meer van zijn eerdere besluit en zo komt VCB op het allerlaatst nog aan de gelijkmaker (2-2).

Volgende week spelen we de laatste wedstrijd van het seizoen tegen Berkdijk. Voor alle supporters van RKDSV: Er zal zeker voor de 5e plek gestreden worden, maar dat het een mooi einde van het seizoen wordt is wel zeker!