Vertrouwenscontactpersoon

De vertrouwenscontactpersoon stimuleert het creëren van een veilige sportomgeving. Denk bijvoorbeeld aan het voorkomen van pesten, bedreiging, discriminatie, seksuele intimidatie of wat voor jou valt onder ongewenst, ongepast gedrag. De vertrouwenscontactpersoon is er voor alle sporters, ouders van sporters, trainers, leiders, vrijwilligers, bestuur en toeschouwers. Kortom, iedereen die zich betrokken voelt bij de vereniging, van jong tot oud. 

De vertrouwenscontactpersoon is onafhankelijk en geen bestuurslid. Het mooiste is het als je een probleem, dat je binnen de vereniging tegenkomt, zélf of samen met een ander lid of teamgenoot op kunt lossen. Maar wat als het op die manier niet lukt? Je weet niet wat je eraan kunt doen? Blijf er niet mee rondlopen maar praat er (in vertrouwen) over met de vertrouwenscontactpersoon van de vereniging.

De vertrouwenscontactpersoon heeft dus contact met jou wanneer je daarom vraagt. Hij / zij overlegt met jou en kijkt wat er nodig is om je weer vooruit te helpen. Soms zal hij / zij zelf actief zijn, je ondersteunen en kan het daarbij blijven. In andere gevallen word je door hem / haar doorverwezen naar een instantie of persoon die gespecialiseerd is het geven van een antwoord op wat je specifiek vraagt. In weer andere gevallen zal de vertrouwenscontactpersoon met het bestuur contact opnemen en je vraag of je zorg daar neerleggen. Dat gebeurt altijd anoniem, tenzij je aangeeft dat je naam bekend mag zijn.

De vertrouwenscontactpersonen heeft met het bestuur afgesproken dat hij / zij op deze manier vorm mag geven aan de belangrijke taak binnen onze vereniging.

Binnen RKDSV zijn Jenai van Breda, Jaap van Wessel, Luth Smeets en Lizette de Laat de vertrouwenscontactpersonen.

Vertrouwenscontactpersonen 

Saskia Aarts

Jenai van Breda

Ik ben Jenai van Breda, 26 jaar en werkzaam als psycholoog binnen de gehandicaptenzorg. Mijn passie voor het helpen van mensen ontstond toen ik al een klein meisje was. Door mijn passie en de ervaringen die ik in de afgelopen jaren op heb mogen doen, weet ik dat ik een luisterend oor kan bieden wanneer je een verhaal wil delen!

Peter van Hest

Jaap van wessel

Al meer dan 10 jaar ben ik als leider betrokken bij het damesvoetbal, eerst bij de jeugdteams en sinds enkele jaren als leider van Dames 1. Dit doe ik met veel plezier en toen mij gevraagd werd om VCP te worden, heb ik hierop gelijk positief op gereageerd.

Voor diegenen die mij nog niet kennen, ik ben getrouwd met Viv en wij hebben drie dochters, waarvan er twee voetballen bij RKDSV. Voor mij is het belangrijk dat sporten in een veilige omgeving kan plaatsvinden en dat er ook een loket is waar leden zich kunnen melden als zij een onveilige situatie ervaren.

Ik geloof dat je door vroegtijdig met elkaar in gesprek te komen, je voorkomt dat zaken escaleren. Mocht er iets zijn, neem dan gerust contact met mij of een van de andere op. Ik ben gedurende het seizoen bijna elke zondag op de club, ook dan kun je mij aanspreken als er iets is.

Luth Smeets

Luth Smeets

Ik ben Luth Smeets, 22 jaar oud, kom oorspronkelijk uit Middelbeers en ik ben op dit moment woonachtig in de Haghorst. Ik ben een psychologiestudente en verwacht in het schooljaar 2023/24 af te studeren als basispsycholoog. Ik bied graag een luisterend oor aan mensen aan en heb daarom ook gekozen voor een carrière in deze richting. Ik kom vaak in Diessen en ben ook regelmatig bij RKDSV te vinden.

Ik sport zelf ook graag en ben me bewust van het belang van een gezellige en veilige sfeer bij sportclubs en wil daar mijn steentje graag aan bijdragen als vertrouwenscontactpersoon bij RKDSV.

Ik vind het enorm belangrijk dat er voor iedereen een mogelijkheid bestaat om zijn verhaal te doen als dit nodig is en dat problemen en zorgen uitgesproken kunnen worden. Voel je vrij om contact met mij (of een van de andere vertrouwenscontactpersonen) op te nemen!

Lizette de Laat

Lizette de Laat

Mijn naam is Lizette de Laat, 57 oud. Heb altijd met veel plezier gekorfbald, veel jaren bij DSV. Samen met mijn dochter. Met mijn man en zoon ook veel uren doorgebracht op het voetbalveld. Allerlei denkbare rollen en taken gedaan bij clubs: naast speelster bestuurslid geweest, trainster, beoordelen en begeleiden van scheidsrechters, technische commissie, toernooicommissie etc. Qua werk ben ik van origine een verpleegkundige en ben als clustermanager verantwoordelijk voor enkele woonzorglocaties voor ouderen in Tilburg. Ik kan me een goed beeld vormen van wat in een club om gaat. Een fijne club waar het gezellig is en ruimte geeft aan mensen om zich samen te ontwikkelen, vraagt veiligheid. Zijn hier zorgen om, praat hier dan over. Neem gerust contact met mij (of één van de andere vertrouwenscontactpersonen) op.