RKDSV 1 klaar voor start competitie

• Datum:
    16 september 2024

Vandaag staat de 3e bekerwedstrijd van RKDSV 1 op het programma. Na SVSOS 1 en Hoogeloon 1 staat op deze zondagmiddag Casteren op het affiche. Het dorpje met ruim 1100 inwoners voetbalt al weer jaren in de 5e klasse en kijkend naar de statistieken zou dit geen probleem moeten opleveren voor het vaandelteam uit Diessen. Maar van een zgn. walk-over is zeker geen spraken. Pas aan  het einde van de 2e helft maakt RKDSV het verschil en wint verdient met 0-2.

RKDSV begon op sportpark de Smeel fel aan de wedstrijd. Na 10 minuten gaat Sander van der Aa op de linkerkant voorbij zijn persoonlijke tegenstander en wordt op de rand van de 16 meter neergelegd. De vrije trap die hieruit voortkwam wordt over geschoten door Bram van Gestel. Casteren krijgt nauwelijks grip op de snelle spitsen van RKDSV wat resulteert dat Kjell de Kort in de 23ste minuut de bal onderschept en 1 op 1 komt voor de keeper van Casteren. Wanneer Kjell hard wordt neergehaald in het strafschopgebied is er voor scheidsrechter Verbeek maar één beslissing de juiste: strafschop. Sander van der Aa neemt zijn verantwoordelijkheid en neemt de strafschop maar de bal wordt uitstekend door de keeper van Casteren uit de hoek gehaald. In plaats van een 0-1 voorsprong gaan de zwart-witten met 0-0 de rust in.

Vanaf de eerste minuut in de 2e helft is RKDSV wederom gevaarlijk. Een diepe bal op Sander van der Aa wordt meteen verlegd naar Kjell de Kort die net niet goed de bal op zijn schoen laat komen. Hierna krijgt Sven Bastings twee schietmogelijkheden maar wederom wordt het doel niet getroffen. Na 60 minuten enkele wissels erin voor de moe gestreden Kjell de Kort en Sam Linnemans.
Pas in de 75ste minuut is het pas echt raak. Bram van Gestel komt via een mooie combinatie aan de rechterkant en loopt zo de 16 meter binnen. Kijkend naar links ziet hij oa. Sander van der Aa vrij staan die de bal gemakkelijk in een leeg doel kan scoren, 0-1.
Wanneer 5 minuten later Raoul Iselin wordt neergehaald in het strafschop gebied moet scheidsrechter Verbeek voor de tweede keer deze middag naar de 11 meter wijzen. Dit keer is het Raoul Iselin die de bal opeist en tekent voor de 0-2. Met het debuut van JO19-speler Milan Paulissen wordt de middag goed afgesloten.

Na drie vriendschappelijke wedstrijden en drie bekerwedstrijden is RKDSV klaar voor de competitie. De competitiestart is er een die er meteen mag zijn. EDN’56 komt as. zondag 22 september naar sportpark de Alsie. Deze Derby zal in de kantine worden afgesloten met een DJ en special guest.