RKDSV Vr1 schiet uit de startblokken!

• Datum:
    4 oktober 2024

Na vele trainingen, verschillende oefenwedstrijden en ook nog 3 wedstrijden voor de beker (uitgeschakeld op doelsaldo helaas) zou eigenlijk onze competitie beginnen; ware het niet dat we last minute werden overgeplaatst naar een andere poule. De wedstrijd van vorige week kwam hierdoor ter vervallen en ook de wedstrijd van afgelopen zondag kon niet doorgaan, maar deze werd wel meteen afgelopen dinsdag ingehaald.

Dinsdagavond om 20.00 uur kwam Nemelaer op bezoek, in hun eerste wedstrijd had Nemelaer meteen haar visitekaartje afgegeven door thuis met maar liefst 8-0 te winnen van Merlijn, maar wij zijn natuurlijk wel RKDSV VR1!

Onder leiding van Guus Bierings werd er om 20.00 uur afgetrapt. Vanaf de aftrap liet onze tegenstander zien dat ze snel zaken wilden doen en we moesten meteen aan de bak. De eerste 10 minuten waren lichtelijk in het voordeel van Nemelaer, maar langzaam maar zeker kwamen wij ook goed in ons spel. De wedstrijd was in evenwicht en er moest geknokt worden voor iedere bal, maar dat is onze meiden wel toevertrouwd. De eerste kansen dienden zich aan en langzaam begon de wedstrijd in ons voordeel te kantelen. Er moest heel hard voor gewerkt worden, maar de mogelijkheden werden kansen en na 25 minuten was het dan ook raak. Uit een mooie voorzet van Puck reageerde Jenai heel alert en de 1-0 lag binnen. Helaas konden we niet heel lang genieten van deze voorsprong en nog geen 1o minuten later lag de bal bij ons in het netje. De laatste 10 minuten golfde het spel op en neer en de ruststand was eigenlijk wel een terechte, 1-1.

Het voordeel van dit seizoen is wel dat we een grotere groep hebben waardoor we in de rust 3 meiden konden wisselen zonder hier slechter van te worden. De eerste 5 minuten waren we nog even zoekende maar hierna waren we duidelijk de betere partij. Nemelaer moest alle zeilen bijzetten en dat deden ze met verve al gingen ze soms wel wat te ver. Er werd links en rechts wel een schopje uitgedeeld, maar de scheids bleef makkelijk overeind. In de 55 minuut dacht Gwen bij een hoge bal die kan ik wel eens op mijn pantoffel nemen en voordat de keeper kon reageren lag de bal al tegen de touwen, 2-1. Hierna werd het er allemaal niet vriendelijker op en Guus ging eens kijken welke kleuren hij in zijn borstzak had zitten. Nadat er al 2 gele kaarten waren gegeven volgde er ook nog een dik rode kaart voor de laatste man.  Ze kwam ongeveer 3 seconde te laat met haar sliding waardoor Gwen werd gekatapulteerd. Gelukkig geen blessure, maar wel een man meer situatie. Al snel maakte Filli hier gebruik van en met een prachtige solo scoorde ze de 3-1 en de wedstrijd was gespeeld. Een kleine 10 minuten later pikte Margo weer haar doelpuntje mee en zodoende eindigde deze enerverende wedstrijd met 4-1.

Misschien wel een hele grote uitslag maar zeker wel een dik verdiende overwinning. De eerste slag is een daalder waard maar zondag moet er gewoon weer gewonnen worden. We spelen dan uit tegen R.P.C. en daar hebben we nog wel een appeltje mee te schillen na het verlies van vorig jaar.  Ik wil wel nog even Ton van de Corput bedanken dat hij ons wilde vlaggen deze wedstrijd.