RKDSV vergeet zich te belonen

• Datum:
    7 oktober 2024

Het leek een mooie zondag te worden. Koploper RKDSV moest het op deze prachtige zondagmiddag opnemen tegen vv Steensel. Promovendus Steensel had vorige week drie punten behaald tegen kampioenskandidaat Jong Brabant dus RKDSV was gewaarschuwd. Maar in tegenstelling tot de vorige twee weken viel het kwartje dit keer de verkeerde kant op.

Steensel begon de wedstrijd goed, door met onder andere steeds ballen over de verdediging van RKDSV te gooien waarbij de nummer 10 van Steensel werd gezocht. In de 17e en in de 29e minuut hielden Rens Timmermans en Siem van Doormaal RKDSV op de been door goede ingrepen. Maar gedurende de 1e helft krijgt RKDSV steeds meer grip op de wedstrijd wat resulteerde in de grootste kans van de 1e helft. Kjell de Kort wordt aan de linkerkant van het veld diep gespeeld waarna hij de bal terug wil leggen op de aanstormende Sam Linneman die de bal voor het intikken heeft. Maar op het laatste moment tikt de laatste man van Steensel de bal voor de voet van Sam weg en gaan de twee ploegen met 0-0 de rust in.

RKDSV komt in de tweede helft fel uit de startblokken en na 2 minuten krijgt Bram van Gestel een goede kans maar schiet de bal te slap op de keeper. RKDSV voelt dat er meer in zit en begint steeds meer druk te zetten op de verdediging van Steensel die er nu nog maar sporadisch uit kan komen. Wanneer verdediger Tom Verhoeven twee man uitspeelt lijkt de 1-0 wel heel dicht bij maar ook het schot van Tom mist het doel. En ook schoten van Sven Bastings en Sander van der Aa treffen geen doel.
Wanneer Steensel in de 74ste minuut een korte corner neemt letten de spelers van RKDSV niet goed genoeg op. De bal wordt in het strafschopgebied gebracht waarna Rens Timmermans de bal niet goed kan verwerken en de bal voor de voeten komt van Steensel spits Richard van de Broek. Hij schiet de bal van dichtbij tegen de touwen.
RKDSV zet nu nog meer aan het pompt de bal in het 16 metergebied van Steensel. Wanneer in de 92ste minuut Rens Timmermans de bal doorkopt op de net ingevallen Raoul Iselin lijkt de middag toch nog goed afgesloten te worden. Raoul schiet de bal van dichtbij in, maar al meteen wordt het duidelijk dat dit een buitenspelgoal is. De prima leidende scheidsrechter Betten laat nog zes minuten door spelen maar dan fluit hij voor de laatst keer en is Steensel voor even de nieuwe koploper in de 4e klasse C.

Volgende week speelt RKDSV 1 de lastige uitwedstrijd tegen kampioenskandidaat Jong Brabant uit Berkel Enschot.