Vr1 weer back in Business

• Datum:
    14 oktober 2024

Na de onnodige nederlaag van afgelopen week kwam Merlijn nu op bezoek. Voor de beker hadden we in Tilburg met 1-2 van Merlijn gewonnen, maar het blijft moeilijk om in te schatten wat Merlijn in hun mars heeft. Wat we wel wisten was dat er sowieso gewonnen moest worden om bovenin mee te draaien.

Om 11.00 uur trapten we af en vrij snel was het duidelijk dat iedereen de nederlaag van vorige week wilde wegspoelen. Merlijn liep vanaf de 1ste minuut achter de feiten aan en onze dames schroefden meteen de duimschroeven aan. Na wat kleine kansjes ging Filli vanaf eigen helft met de bal aan de haal en onderweg passeerde ze 2 tegenstanders om hierna de bal keurig af te ronden en zodoende was het na 10 minuten al 1-0. De honger was zeker nog niet gestild en de druk hield aan, ons middenveld was heer en meester en Merlijn wist niet waar ze het zoeken moesten. Verschillende kansen werden gecreëerd maar nog niet benut tot de 18de minuut. Gwen was haar tegenstander weer eens de baas en gaf een strakke bal voor waar Suus wel raad mee wist. Ze kwam voor haar tegenstander en schoot de bal snoeihard binnen bij de eerste paal en de marge was al twee. Hierna bleven we op het gehele veld de baas over Merlijn en Anouk kreeg eigenlijk niks of weinig te doen. Achterin zat het potdicht en vanuit deze linie werd er constant de vrije man gevonden die dan ook weer de voorhoede kon bedienen. Na 35 minuten werkte Suus de zoveelste voorzet achter de uitstekende keepster van Merlijn of was het toch een eigen doelpunt? Hij staat gewoon achter jouw naam Suus! De laatste minuten van de 1ste helft bleven voor onze meiden maar de stand bleef op het bord staan, 3-0 ruststand.

De tweede helft was zeker wel een klein stukje minder wat betreft niveau, maar nog steeds werd er niks weggeven en waren de kansen echt voor onze dames. Het grote verschil was wel dat de ballen nu net niet aankwamen en waren we ook wat onzorgvuldiger, maar daar kon eigenlijk iedereen wel mee leven. We hadden zeker er nog een paar meer moeten maken en de kansen hiervoor waren ook zeker aanwezig.  Ik moet ook zeker de complimenten geven aan onze tegenstander die goed bleef meedoen en hun keepster gaat zeker nog punten pakken dit jaar maar vandaag helaas niet voor haar. Er was nog 1 heel vervelend moment in de tweede helft. Bij een fair duel tussen Bex en haar tegenstander kreeg ze de bal heel ongelukkig op haar oog, waardoor ze meteen heel haar zicht kwijt was. Dit herstelde zich niet en Bex moest later naar de oogarts in het ziekenhuis om te kijken wat er precies aan de hand was. Hier werd een scheurtje in haar oogkas geconstateerd en een bloeding. Rebecca heel veel sterkte!  Na 90 minuten floot de goed leidende scheidsrechter (Guus) af voor het eind van de wedstrijd en de terechte winst was binnen.

Een hele goede 1ste helft gevolgd door een solide 2de helft maakt dat we weer gewoon aansluiten bij de top. We zijn nu 2 weken vrij waar we de puntjes op de i kunnen zetten op de trainingen zodat we op 3 november uit tegen Chaam weer een goed resultaat kunnen behalen.