Verlies voor RKDSV 1

• Datum:
    14 oktober 2024

Jong Brabant maatje te groot voor RKDSV

Kunstgras en het eerste elftal van RKDSV blijkt geen goed huwelijk te zijn. Trainer Kevin Smetsers had het ook groot op het bord van de wedstrijdbespreking gezet: Vloek Berkel Enschot’s kunstgras. Hoewel RKDSV de afgelopen 6 jaar niet meer had gewonnen op het kunstgras in Berkel Enschot begon RKDSV vol goede moed aan de wedstrijd. Maar ook deze keer ging het verkeerd en bleven de punten wederom in Enschot.

Kampioenskandidaat Jong Brabant begon sterk en kreeg deze zondagmiddag na 10 minuut de eerste kans van de wedstrijd, maar het schot ging naast het doel. Jong Brabant bleef de bovenliggende partij, maar na 20 minuten begint RKDSV meer van zich af te bijten wat resulteert in een goede kans van Sam Linnemans die uit een volley de bal net over schiet.
In de 34e minuut staat RKDSV plots met 1-0 achter. Doelman Siem van Doormalen is kansloos als aanvoerder Marnick Muskens met een droog schot de bal in de netten knalt. RKDSV zet nogmaals aan maar ook Sven Bastings en Raoul Iselin treffen geen doel.

Na rust hoopt RKDSV door te gaan met het druk zetten op de tegenstander maar door een geplaatste kopbal in de 61e minuut wordt het lastig. Wanneer Ted Voermans van Jong Brabant snel hierna ook nog 3-0 maakt lijkt de wedstrijd beslist.
RKDSV veert nog even op wanneer uit een misverstand van de verdediging Raoul Iselin ineens de bal in een leeg doel kan tikken. Maar wanneer uitblinker Thijs Maas ook nog 4-1 scoort is de wedstrijd beslist en ook gelijk afgelopen.

Volgende week weer kansen voor de zwart-witten. Dan moet er gestreden worden om de 3 punten bij FC Tilburg.