Geen punt voor RKDSV 1 in eerste competitiewedstrijd

• Datum:
    2 oktober 2023

RKDSV 1 – Jong Brabant 1

Nadat vorige week geen wedstrijd gepland was voor ons 1e elftal, werd vandaag begonnen aan de competitie. De tegenstander was Jong Brabant dat vorige week gewonnen had van Blauw Wit ‘81.
Voor de wedstrijd werd co-trainer Mark gefeliciteerd met zijn jongste aanwinst en toekomstig spits van RKDSV,  Floris en werden de teamfoto’s gemaakt, binnenkort te zien op onze nieuwe site. Maar nog steeds konden we niet beginnen, de scheidsrechter is er niet. Na overleg tussen beide clubs, werd een scheidsrechter uit Berkel-Enschot gevonden.

1e helft

Het duurde even maar een eerste aanval om te noteren begon bij Thom die Sietse diep stuurde. Sietse gaf een mooie voorzet af maar Jurre raakte de bal niet goed. Kort daarna kwam Jong-Brabant opzetten, maar na een hoge voorzet schoot de spits voorlangs.
Dan een uitbraak via Jurre, hij passeert zijn tegenstander, maar zijn voorzet strandt bij de eerste verdediger van Jong Brabant. Kort daarna een actie van Raoul, passt op Jurre, die schiet op goal… naast. Even later een vrije trap voor Jong Brabant op een gevaarlijke plek, maar de bal vloog een meter of 2 over.
Het ging dus regelmatig op en neer zonder echt grote kansen en weinig werk voor de keepers.
Tien minuten voor rust twee kansen voor RKDSV. Bram komt in schietpositie maar passt, helaas buitenspel en een schot van Raoul wordt gestopt door de keeper. Ook Jong Brabant krijgt voor rust nog een kans om te scoren maar ook na drie keer aanleggen werden alle schoten geblokt door de Diessense defensie. Ruststand 0-0.

2e helft

In de tweede helft werden de bezoekers dominanter, zonder echt kansen te creëren. Tot plots een foutieve inschatting op een bal met effect, welke voor de aanvaller van Jong Brabant valt en deze scoort koelbloedig in de verre hoek, 0-1. Kort na de 0-1, is er balverlies na een ingooi en de bal wordt snel diep gespeeld. Een mislukte sliding van de Diessense verdediger, waardoor de rechtsbuiten van Jong Brabant vrij door kan en hij werkt dit kansje vakkundig af, 0-2.
Gezien de resterende tijd, wordt er drie keer gewisseld en wordt er met opportunistischer spel meer druk gelegd op de verdediging van de bezoekers.
Na een vrije trap haalt Niek uit, maar de bal gat over. Kort daarna nog een doelpoging van Milo na een voorzet van Sander, maar de keeper van Jong Brabant kon makkelijk redden.
Aan de andere kant moet Siem zich nog uiterst strekken om een verkeerde voorzet onder de lat uit te krijgen.

De tijd begint te korten. Een goeie actie, gevolgd door een mooie voorzet van Raoul, die precies bij Rens uitkomt en de bal binnen prikt: 1-2…. met nog minder dan 10 minuten. Lukt het dat nog?
Meteen zetten de zwart witten druk en dringen de roden terug op de eigen helft. Er volgen diverse voorzetten vooral vanaf de rechterkant, maar het levert alleen nog een kopbal van Raoul richting de goal op. Eindstand 1-2.

Op naar volgende week

Helaas geen punten in de eerste competitiewedstrijd, maar gezien het spelbeeld zeker in de eerste helft moet dit vertrouwen geven dat dit gaat komen. Hopelijk al volgende week in de derby tegen de Haghorst! We hopen op een grote opkomst van al onze supporters, let op de wedstrijd begint dan al om 14.00 uur.