3 punten en 4 doelpunten voor RKDSV 1

• Datum:
    21 oktober 2024

Na een teleurgestelde wedstrijd vorige week tegen Jong Brabant was het nu weer tijd om de rug te rechten. FC Tilburg was deze zondag het team dat verslagen moest worden. Vorig seizoen werd RKDSV op het kunstgras van FC Tilburg weggetikt maar de club uit Tilburg heeft vergeleken vorig seizoen wel een jasje uitgetrokken. RKDSV was op Sportpark Spoordijk heer en meester en won verdiend met 4-2.

De wedstrijd begon met 1 minuut stilte als eerbetoon voor de deze week overleden clubman Tijn Mertens. Nadat scheidsrechter Ahrouch hierna floot om de wedstrijd te beginnen was al meteen te zien wat het strijdplan van RKDSV was. Spelen op de helft van FC Tilburg. Al snel kwamen de eerste kansen voor de zwart-witten uit Diessen. Twee gevaarlijke schoten van Sam Linnemans troffen helaas geen doel. RKDSV leek in de 23ste minuut op voorsprong te komen nadat good-old Sietse Verhoeven met een kopbal uit een corner schitterend de netten liet bollen. Helaas voor Sietse werd deze goal niet goedgekeurd omdat scheidsrechter Ahrouch nog niet had gefloten voor de corner.  Maar één minuut hierna was het wel raak. Een diepe bal van Giel Verhagen leek voor de keeper van FC Tilburg te zijn, maar deze liet de bal los, en Raoul Iselin was er als de kippen bij om de bal in het lege doel te tikken, waardoor RKDSV op een 0-1 voorsprong kwam.
De druk van RKDSV hield aan, en in de 38e minuut scoorde Raoul Iselin opnieuw. Dit keer was het een prachtig ingestudeerde corner waarbij Bram van Gestel de bal perfect op het hoofd van Raoul legde. Met een 0-2 voorsprong en een bijna werkloze keeper Rik van Luffelen, die vlak voor rust nog een hoge bal deskundig over de lat tikte, ging RKDSV met een gerust hart de kleedkamers in.

De tweede helft begon zoals de eerste was geëindigd, met RKDSV in de aanval. Sven Bastings maakte een schitterende goal, waarmee hij de stand op 0-3 bracht. Maar hij was nog niet klaar; in de 64e minuut scoorde hij opnieuw, dit keer met een prachtig schot dat de keeper van FC Tilburg kansloos liet. Met een riante 0-4 voorsprong besloot RKDSV vijf wissels door te voeren om de wedstrijd rustig uit te spelen.
FC Tilburg kwam nog even terug nadat Jan Zebregs keeper Rik van Luffelen verschalkte met een afstandsschot, waardoor de stand op 1-4 kwam. In de blessuretijd wist de fusieploeg uit Tilburg nogmaals te scoren door Jip van Gender, wat de eindstand op 2-4 bracht. Ondanks de late tegentreffers kwam de overwinning van RKDSV nooit echt in gevaar.

Met 9 punten uit 6 wedstrijden staat RKDSV op een keurige 5 plaats in de 4e klasse C.
Volgende week is er geen programma, maar op 3 november speelt RKDSV 1 op sportpark de Alsie tegen kampioenskandidaat Vessem.