Deceptie in plaats van stunt voor RKDSV 1

• Datum:
    29 oktober 2023

Steeds meer komt RKDSV 1 in het goede ritme en vandaag de zware uitwedstrijd tegen koploper Spoordonkse Boys 1, dat ongeslagen bovenaan staat.

In de eerste minuut moet keeper Siem van Doormaal al aan de bak vanwege een goed schot op goal. Er volgen meerdere gevaarlijke momenten voor het doel van RKDSV, maar na een kwartiertje krijgen de Diessenaren meer grip op de wedstrijd. Sietse Verhoeven geeft een goede voorzet af op Sam Linnemans, die in de handen van de keeper schiet. Een vrije trap van Bram van Gestel, werd net gemist door alle instormende Diessenaren. En de aanvallen van RKDSV gingen maar door: Raoul Iselin passt op Sven Bastings die een goede voorzet afgeeft en Sander van der Aa tikt de bal een metertje naast. Daaropvolgende een vrije trap van aanvoerder Rens Timmermans, die door de keeper nog overgetikt wordt en een mooie aanval over de linkerkant, uitkomend bij Sven Bastings wiens schot nog net geblokt wordt. Genoeg actie richting het doel van Spoordonk maar nog geen doelpunten.

Geen wissels in de rust bij de Diessenaren, RKDSV wil op dezelfde voet verder gaan op zoek naar de voorsprong. Al snel komt de verdediging in de problemen als de spits van Spoordonk bijna doorbreekt, een goede sliding van Giel Verhagen maakt de aanval ongedaan. Daarop volgt een snelle uitbraak via de rechterflank, waarbij een corner volgt. Deze wordt ingebracht en leidt tot een scrimmage voor de goal, waarbij Sander van der Aa de rust en het overzicht houdt en de bal opnieuw inbrengt welke door Rens Timmermans wordt binnengekopt, 0-1 voor RKDSV. De gedachte dat er een stunt in zit, gaat snel voorbij. Binnen 3 minuten legt de aanvaller van Spoordonkse Boys de bal af op een inkomende middenvelder, wiens schot in de hoek tegen het net geplaatst wordt, 1-1.

Met nog 20 minuten te spelen, vers bloed erin bij RKDSV. Er volgen opnieuw mogelijkheden, maar de vrije trappen en voorzetten bereiken net niet de spelers van RKDSV. Het spel van beide ploegen wordt rommeliger en rommeliger. Spoordonkse Boys wordt gevaarlijk vanuit een aanval door het centrum, maar Tom Verhoeven redt met een keurige sliding.
Dan 5 minuten voor tijd een diepe bal vanuit de verdediging van Spoordonk, richting het keepersgebied van Diessen. Keeper Siem van Doormaal verwerkt de bal verkeerd en de spits van Spoordonk zit er tussen en kan in leeg scoren, 2-1. Wat een deceptie!
In de laatste minuten zet RKDSV druk op de defensie van Spoordonkse Boys, maar tot grote kansen leidt dit echter niet meer. Passend bij het weer, druipen de spelers van RKDSV 1 teleurgesteld af. Met deze inzet en intentie moet het een keer de goede kant op gaan vallen, misschien al volgende week, thuis tegen Blauw Wit ‘81.