• Datum:
    10 maart 2024

Een volledig verdiende overwinning voor het vaandelteam van RKDSV

Bij aankomst zien we het mooie clubgebouw van Viola met veel toeschouwers. Prima voetbalweer maar een niet al te best veld. Ook weer veel supporters voor RKDSV waaronder de trouwe supporters maar nu ook spelers van het tweede elftal en de dames van RKDSV. Bij de voorbereiding werd gesteld dat het een 6-puntenwedstrijd zou zijn, maar het team was meer te motiveren met de langzamerhand dreigende degradatiestreep.

De eerste mogelijkheid was voor Melvin Timmermans die een voorzet van Sven Bastings ruim over schoot. Binnen tien minuten vlagt onze grensrechter Kevin Baars voor buitenspel, dit werd luidkeels toegejuicht vanuit het publiek. Even later kan Sietse Verhoeven opstomen, maar vind niemand met zijn voorzet. In de 20e minuut vindt Bram van Gestel zijn voorzet wel Melvin Timmermans, maar zijn schot gaat een metertje over.
Na 23 minuten een vrije trap voor Viola op zo’n 18 meter van het doel, maar de poging gaat ongevaarlijk over de goal. Twee minuten later krijgt RKDSV een vrije trap. Melvin Timmermans brengt de bal in de 16 meter en een verdediger toucheert de voorzet. De bal valt voor de voeten van Sander van der Aa, die met een sliding de bal naast de paal in de goal krijgt: 0-1 voor RKDSV!
Viola wil dat uiteraard rechttrekken en zetten aan, maar in de uitbraak gaat Melvin Timmermans er vandoor maar wordt dubieus afgevlagd. De zwart witten gaan de rust in met een voorsprong, een goed begin…

Na de rust gaat het tempo bij Viola omhoog en drukken ze RKDSV wat terug. Echt gevaar wordt er niet gesticht. In de 60e minuut zien we mooie acties over links van Raoul Iselin, Bram van Gestel en Sven Bastings, het schot wordt tot corner verwerkt. Deze wordt door Tijn Janssen genomen en genadeloos strak binnengekopt door Raoul Iselin. Het gehele team en de bank juichen voor deze 2e goal, die winst heel dichtbij brengt (0-2).
In de 70e minuut komt Sam Linnemans er in voor de moegestreden spits Tijn Jansen. Al snel weer een grote kans als de laatst man van Viola niet goed ingrijpt bij een hoge bal en Sander van der Aa moet vasthouden om hem te stoppen. Helaas zag de goed leidende scheidsrechter  het anders. Vijf minuten later gaat Sam Linnemans vanuit een ingooi tussen twee verdedigers door en wordt gevloerd, de scheidsrechter fluit resoluut en wijst naar de stip. Deze penalty schiet Raoul Iselin droog binnen en hiermee wordt de eindstand bereikt, 0-3.

Al snel volgt het eindsignaal en wint RKDSV geheel terecht van Viola. Dit werd dan ook nog lang in Alphen gevierd.