Geen punten voor RKDSV 1 in de Haghorst

• Datum:
    10 oktober 2023

De eerste van de Diessense derby’s stond afgelopen zondag 8 oktober op het programma. Het was een mooie kans voor RKDSV om na de nederlaag in de eerste wedstrijd, de start om te draaien. Het was prima weer, er was goed getraind, het team ging op de fiets om het op De Haan te kunnen vieren.

Start wedstrijd

Uitgangspunt voor RKDSV was om een keer voor te komen in de wedstrijd. Dat ging de tweede minuut al bijna fout, want EDN kreeg een goede kopkans maar deze ging net naast. Aan de andere kant werd rechterspits Jurre de Kort de diepte in gestuurd, maar zijn schot tussen twee verdedigers ging ruim over. Even later twee goede aanvallen van de bezoekers, via Raoul Iselin en Bram van Gestel, echter stond er telkens niemand klaar om hun voorzetten af te werken richting het doel van EDN. De aanval erop, via Jurre de Kort, die de bal teruglegt op Niek van Korven, maar zijn uithaal gaat een halve meter over. Coach Kevin Smetsers zal terug denken aan de bespreking…
Ook de volgende kans gaat niet richting doel, het schot van Bram van Gestel gaat net naast de paal.

Waar blijft EDN in dit verhaal. In de 25e minuut wordt rechterspits Coen van Oirschot aangespeeld, die wurmt zich langs zijn verdediger, geeft panklaar voor en Sander van Dijck laat de keeper van RKDSV kansloos. Voorsprong voor de thuisclub, 1-0.

Niet geheel conform het wedstrijdbeeld en RKDSV gaat dan ook door op de ingeslagen weg. Een diepte pass van Rens Timmermans naar spits Sam Linnemans maar ook zijn uithaal gaat naast. Ook het laatste wapenfeit van de eerste helft is voor RKDSV, maar het schot van Jurre de Kort beland in de handen van Floris de Bas, keeper van EDN.

Het is rust en alhoewel Diessen achter staat, lijkt dit een kwestie van tijd en op winst is goede hoop.

Tweede helft

De tweede helft blijft keeper Siem van Doormaal geblesseerd achter, Rowin de Wit is zijn vervanger.
Al snel gaat RKDSV op weg naar de goal, spits Sander van der Aa scoort na een mooie slalom door de Haghorstse defensie, maar de scheidsrechter heeft gefloten voor een overtreding op de Diessense aanvaller. Een deceptie voor de bezoekers. Kort daarna wordt een overtreding in het 16 metergebied ook niet goed beoordeeld volgens de bezoekers. Ook dat zat de Diessense formatie niet mee vandaag.

In de 60e minuut nieuwe verse aanvalskrachten voor RKDSV. Milo Hermans en Sven Bastings voor Niek van Korven en Jurre de Kort. Logisch, er moet tenslotte nog gescoord worden.
Er volgen ook kansen. De eerste is voor spits Sam Linnemans. Maar zijn inzet wordt door de verdediger van EDN onschadelijk gemaakt. Ook nieuwe rechtsbuiten Sven Bastings laat zich zien, maar zijn schot (of voorzet) belandt op de paal.
In de volgende fase komt EDN er gevaarlijk uit, maar een schot en kopbal van de aanvallers kunnen gekeerd worden door de keeper van RKDSV. Nog meer aanvallende wissels voor RKDSV. Maar dan een schot van de aanvallende middenvelder van EDN, deze valt net onder de lat binnen: 2-0.

Het team van RKDSV zet nogmaals aan, het kan nog steeds al zal één punt het maximale wel zijn.
Een vrije trap van Bram van Gestel gaat strak de 16 in en de verse spits Daan van de Groep kopt de bal binnen. Daar is dan de goal: 2-1. Snel door voor de tweede… Maar er is tijd te kort en blijft de stand op 2-1 staan.

Het was een echte derby in en na de wedstrijd. De dag werd erg gezellig afgesloten en het was verstandig dat iedereen op de fiets was gekomen.

Volgende week speelt RKDSV 1 thuis tegen Viola 1, gaat het dan gebeuren voor de zwart-witten?