Gelukkige maar fijne 3 punten voor RKDSV 1

• Datum:
    21 april 2024

Van net boven de degradatiestreep naar 5e plaats

“Onder de rook van” het Mandenmakers-stadion van RKC Waalwijk ligt het sportpark van Baardwijk. Mooi veld en een giga-dug-out met een leren bank van 6 meter en daarnaast drie Recaro-race-stoelen.
Maar RKDSV kwam voor punten, om zich definitief veilig te spelen. Bij 2-0 winst zouden de Diessenaren twee plaatsen stijgen in de ranglijst, zo was door de schrijver uitgerekend. Een verrassing was de basisplaats voor Kjell de Kort.

Het eerste 25 minuten was gezapig voetbal. RKDSV kwam in het geheel niet tot aanvallen en Baardwijk kreeg alleen wat mogelijkheden. Pas in de 30e minuut het eerste echte werk voor een keeper, die van Diessen. Een diepe bal op de linkerspits van Baardwijk schiet snel in de korte hoek, maar Siem van Doormaal redt goed, wel ten koste van een corner maar die plukt hij vervolgens uit de lucht. Aan de andere kant dribbelt Bram van Gestel het keepersgebied in en trekt voor maar Kjell de Kort kan er net niet bij.
In de 35e minuut schieten twee spelers van Baardwijk de bal tegen elkaar aan. Sven Bastings pikt deze op, omspeelt de keeper en scoort eenvoudig: 0-1 na slechts twee kansen.

In de rust constateert coach Kevin Smetsers dat het lekker is om in een typische 0-0-wedstrijd, toch met 0-1 voor te staan! Er volgen geen wissels.
In de tweede helft pikt Kjell de Kort de bal op, maar heeft geen afspeelmogelijkheden en schiet daarom van 18 meter, de keeper van Baardwijk kan hem pakken. Even later moet Kjell geblesseerd het veld verlaten, Tijn Jansen vervangt hem.
Dan een gevaarlijk moment in de 16 meter van Diessen, een sliding van Thom Schepens brengt reuring bij de bank en het publiek van Baardwijk, het moet een penalty zijn! Maar de scheidsrechter geeft een hoekschop. RKDSV komt nu wat meer op de helft van Baardwijk alhoewel de twee spitsen Tijn Jansen en Sander van der Aa maar amper aansluiting krijgen. In de 75e minuut wisselt Niek van Korven voor Bram van Gestel. Vijf minuten later een harde overtreding op Sam Linnemans, geel voor zijn tegenstander, maar Sam moet wisselen; voor hem komt Jort van Gestel er in en ook komt Tom Verhoeven er in voor Sven Bastings.
We zitten al in blessuretijd als Baardwijk ten aanval trekt en een steekbal gaat het keepersgebied in, de spits van Baardwijk maakt een sliding maar gelukkig gaat de bal net naast. Deze laatste minuten wordt er wat scherper gespeeld wat leidt tot enkele gele kaarten. Dan een corner voor Baardwijk, een kopbal op goal en keeper Siem van Doormaal wordt met de bal opzij gezet, een terechte vrije trap. Ook dit gevaarlijke moment is vakkundig gepareerd.
In dan toch echt de allerlaatste minuut een vrije trap op de helft van RKDSV, Rens Timmermans neemt deze snel en speelt naar spits Sander van der Aa, Sander dribbelt op en ziet links van hem Tom Verhoeven in volle sprint aankomen, de pass is perfect en deze trouwe wisselspeler bekend onder “Den Bizzem” scoort zijn eerste goal!  De 0-2 is bereikt en meteen fluit de scheidsrechter ook af.

En ook de voorspelling kwam uit, RKDSV stijgt twee plaatsen en staat nu op een mooie 5e plaats met evenveel punten als VCB en Baardwijk. Nog twee wedstrijden te spelen om deze plaats vast te houden.