RKDSV 1 beloont zichzelf met 3 punten

• Datum:
    5 november 2023

Op zondag 5 november een nieuwe kans voor de zwart-witten uit Diessen om drie punten te pakken. Na enkele prima (gedeelten van) wedstrijden moesten de Diessenaren zichzelf eens belonen met punten.

Op een zwaar veld, begon de thuisploeg scherp en creëerde ook de eerste kans. Na een mooie aanval, miste de poging van spits Sander van der Aa doel. Maar in de 18e minuut was het wel raak. Sven Bastings kreeg de bal op links aangespeeld, ging naar binnen en schoot de bal mooi achter de doelman van Blauw Wit ’81. Het spel ging verder gelijk op, al hadden de bezoekers wel het merendeel van de bal, maar echt gevaarlijk werd het niet. Tot de 33e minuut maar gelukkig ging de inzet van de bezoekers naast. In de laatste 5 minuten van de 1e helft kreeg Raoul Iselin nog enkele kopkansen maar telkens was de keeper een sta in de weg.

In de 2e helft werd het spel van beide partijen rommelig en was het met name hard werken voor beide ploegen om kansen te voorkomen. In de 69e minuut ontglipte de spits van Blauw Wit aan de aandacht van de Diessense defensie, maar gelukkig stond daar doelman Siem van Doormaal nog om de bal nog net naast te werken. Daarop kreeg aanvaller Sven Bastings enkele goede mogelijkheden om de score te verdubbelen, maar zijn inzetten vonden geen doel. Maar tot opluchting van alle Diessenaren stond Sam Linnemans in de 85e minuut op de goede plek, toen de bal na een inzet voor zijn voeten viel en hij de bevrijdende 2-0 binnen schoot. In de laatste minuut had invaller Tom Verhoeven de 3-0 nog op zijn schoen, maar het bleef bij 2-0.

Het smaakt naar maar. Op naar volgende week, wederom thuis, tegen de buren uit Esbeek.