RKDSV 1 verliest ook 2e bekerduel

• Datum:
    10 september 2023

Deze tweede bekerwedstrijd werd gespeeld terwijl het zeker 32 graden was. Uiteraard geldt dat voor beiden teams maar het was extra lastig voor alle spelers. De scheidsrechter had dan ook aangegeven dat er niet één maar twee drinkpauzes per helft zouden zijn.

Trainer Kevin Smetsers had niet de gehele selectie tot zijn beschikking vanwege blessures en vakanties en voor de volgende 11 gekozen om te beginnen: Siem van Doormaal, Tom Verhoeven, Rens Timmermans, Raoul Iselin, Jort van Gestel, Niek van Korven, Bram van Gestel, Milo Hermans, Jurre de Kort, Tijn Jansen en Sander van der Aa.

Zoals altijd is het begin aftasten maar na 10 minuten werd een hoge bal door een middenvelder van Trinitas de 16 ingebracht. Siem kwam snel uit en kon het schot nog blokkeren maar alsnog ging de rebound er in (1-0). De eerste kans voor Diessen kwam via links, Sander kon uithalen maar de bal ging over.

Steeds probeerde Trinitas de bal hoog de 16 meter in te krijgen, over de achterste linie en net buiten bereik van onze keeper Siem. Vaak voorafgegaan na een loopactie van één van de spitsen. Daar hadden we nog geen antwoord op, zo zagen ook enkele meegereisde supporters.

Een goede onderschepping van Raoul, gaf Jurre de mogelijkheid om een voorzet te geven, maar die was voor de keeper. Daarna drinkpauze die erg welkom was. Maar daarna werd RKDSV weer verder teruggedrongen alhoewel het centrum goed verdedigd werd, zoals aangegeven door de trainer. Soms onderbrak Diessen een aanval maar ook de opbouw of de diepte in voor onze snelle spitsen mislukte dan weer. Toch kreeg ook Trinitas nog niet veel voor elkaar tot de 30e minuut toen weer een diepe bal niet goed verwerkt kon worden en de spits geplaatst binnenschoot (2-0).

Daarna kwam Diessen er soms beter uit. Een goede uitbraak over rechts met een voorzet die Tijn terug kon leggen op Milo. Milo haalde rand 16 uit maar de bal vloog zonder gevaar over. Kort daarop over links. Jort haalde de achterlijn, zijn voorzet komt bij neef Bram die na een paar acties, Sander aan kan spelen. Sander speelt zich goed vrij maar zijn schot wordt nog net geblokt.

Rust

Het is rust en iedereen wil graag onderin het clubgebouw van Trinitas wat afkoelen. Trainer Kevin laat spelers inlopen (warmlopen zou een verkeerde term zijn) en wisselt Thom Schepens voor Niek en Giel Verhagen voor Tom. De trainer wijst op het goed benutten van de ruimte en rust nemen bij passing op de helft van de tegenstander.

Vijf minuten na rust heeft Trinitas een corner. De verdediging werkt de bal niet goed weg, die plots voor de voeten van een speler van Trinitas komt en meteen uithaalt. Het mooie schot vliegt de kruising in (3-0). Het wordt lastig maar de wil is er wel, al was het maar om te scoren of te laten zien dat ook ons team kan voetballen.

Na een uur, knalt Siem, onder het roepen van “keeper!”, “keeper!” de bal naar voren. Milo wint het kopduel en de stopper van Trinitas mist die bal, waardoor Tijn vrij op de keeper af kan. Tijn schiet zuiver langs de keeper en scoort (3-1).

Bij een ingooi laat de scheids weten “Ik kan niet zo goed meer horen, maar dan wordt het zicht beter” waarop Mark zegt: “Wat zeg je scheids ? “ Waarop die er intrapte met “Ik kan niet zo goed meer horen, maar dan ……….”

Wissels

De volgende wissels komen er in: Sam Linnemans voor Tijn en Kjell de Kort voor broer Jurre. De linker-achterspeler van Trinitas kan tot aan de achterlijn komen maar Kjell zit er vlak achter. Kjell kan de bal aantikken maar vervolgens “struikelt” de linksachter met een schwalbe als Lothar Matheus naar de grond en de scherpe ogen van de scheidsrechter zaten er deze keer naast: penalty. Deze werd feilloos binnengeschoten (4-1).

In de 78e minuut lijden we balverlies op rechts in de opbouw en meteen komt Trinitas er overheen. Van dichtbij wordt in de korte hoek geschoten en raak, de vijfde voor Trinitas.

Toch blijven we proberen en na een onderschepping van Thijmen wordt de bal de diepte in gespeeld. Kjell komt aan de bal en speelt Sam aan, die uithaalt maar helaas een metertje over.

Kort daarna is Trinitas weer dicht bij een goal maar kan Thom met een sliding de bal van de doellijn halen, maar het gevaar was niet weg en Trinitas scoort opnieuw (6-1). Na precies 90 minuten blaast de scheidsrechter af. De spelers hebben het zwaar gehad met die hitte en Trinitas was een maatje te groot. Volgende week de laatste bekerwedstrijd tegen Audacia 1 met betere temperaturen én het is een thuiswedstrijd op zondag!