RKDSV pakt 3 punten in Westerhoven

• Datum:
    30 september 2024

Zondag 29 september moest RKDSV naar het altijd lastige ZSC in Westerhoven. Kon de ploeg van trainercoach Kevin Smetsers de winst in de derby van vorige week een goed vervolg geven.

Na een aftastend begin, kreeg in de 10e minuut Bram van Gestel op aangeven van Sam Linnemans een goede schietkans. Maar zijn inzet was te slap. Tot de 30e minuut viel er weinig te noteren. Het spel speelde zich met name af op het middenveld, waar Niek van Korven een sterke wedstrijd speelde. In de 30e minuut een mooie aanval via de linkerkant, die uiteindelijk bij Sven Bastings terecht komt. Zijn schot wordt knap gekeerd door de prima doelman van ZSC. In de 33e minuut de eerste kans voor ZSC maar de inzet ging naast het doel. 0-0 was de ruststand.

In de 2e helft gebeurd er niks noemenswaardig, totdat Kjell de Kort in de 72e minuut bij een corner helemaal vrij stond maar zijn hoofd niet tegen de bal kon zetten. Twee minuten later een mogelijk van Sam Linnemans, maar de wedstrijd leek op een 0-0 eindstand af te steven.
Totdat in de 85e minuut hetzelfde gebeurde als vorige week. Een misverstand in de verdediging bij ZSC, waarbij Bram van Gestel plots met de bal aan de voet voor een leeg doel stond en de 0-1 kon binnen schieten. ZSC probeerde nog een gelijkmaker te forceren maar de verdediging met oa Giel Verhagen stond als een huis. Wederom een 1-0 overwinning voor de zwart-witten.

Komende zondag speelt RKDSV thuis tegen het sterke Steensel, kom de Diessenaren aanmoedigen.