RKDSV pakt punt tegen kampioenskandidaat

• Datum:
    15 april 2024

FC Tilburg is de nummer 2 en bij de uitwedstrijd had RKDSV geen kans (6-2 nederlaag). Tot nu toe de enige ploeg die meer dan 3x wist te scoren tegen het vaandelteam van RKDSV. Redelijk veld en een prima zonnetje. Pupil van de week, Thomas van der Put geeft in ieder geval het juiste voorbeeld, hij scoorde.

Coach Kevin Smetsers geeft aan dat we meteen druk moesten zetten, maar dat leek FC Tilburg ook bedacht te hebben. Als het spel wat stabiliseert zien we een hoogstandje van Sander van der Aa direct voor het voltallige publiek, het blijkt een Bolasie flick te zijn (zoekt u maar eens op). Na balverlies in de twaalfde minuut, kan de spits van FC Tilburg vrij op keeper Siem van Doormaal af gaan, Giel Verhagen kan nog een laatste sliding inzetten maar de slimme spits valt over het uitgestoken been. Gevolg, geel en een penalty. Deze werd gescoord zodat het al snel 0-1 is.
Vanaf dan maakt FC Tilburg het veld groot en speelt geduldig rond. Dan plots een diepe bal, naar een spits van FC Tilburg die de bal binnenkant paal binnen schiet, nu al 0-2.
Rond de 30e minuut vervangt Sam Linnemans de geblesseerde Melvin Timmermans.
Vijf minuten voor rust balverlies achterin bij FC Tilburg, Raoul Iselin kan recht op de goal af, de keeper steekt zijn been uit en Raoul blijft daarachter haken. Ook nu een penalty en een gele kaart voor de keeper. Raoul neemt de penalty zelf en scoort onhoudbaar, 1-2. Dat biedt weer perspectief zo vlak voor de rust.

In de rust heerste het gevoel dat er meer te halen is. Na zo’n 5 minuten een corner voor RKDSV, deze loopt volgens afspraak en levert een goed schot op van Sven Bastings maar het wordt geblokt. Na een kwartiertje heeft RKDSV toch wel de overhand maar nog geen kansen. In de 65e minuut komt Niek van Korven in het veld voor Tijn Janssen, gaat het Diessen nog lukken om een punt te behalen?
De zwart-witten krijgen een vrije trap, die stuitert het keepersgebied in, Sander van der Aa kan hem verlengen richting de tweede paal. De keeper moet duiken en ziet de bal net naast hobbelen.
Dan heeft FC Tilburg een mooie kans, een halve omhaal van de kleine spits gaat maar een metertje over. Maar ook RKDSV krijgt weer kansen, een voorzet van Sam Linnemans kan door Raoul Iselin met een vliegende sliding op goal geschoten worden en hij vliegt er prachtig in 2-2. Grote vreugde op het veld, langs de lijn en in de dug-out!

Dan veranderd het spelbeeld, want FC Tilburg heeft nog kampioensaspiraties en RKDSV ruikt bloed, er volgen kansen over en weer. RKDSV wisselt Kjell de Kort nog voor Sven Bastings.
Kjell geeft een mooie dieptepass op Sietse Verhoeven die legt hem weer terug op Kjell maar zijn schot wordt geblokt. Achterin gaat FC Tilburg 1 op 1 spelen. Bij een corner blijft er nog maar één verdediger achterin terwijl RKDSV er uit kan komen met meerdere spelers. Maar een winnende treffer is de Diessense formatie niet gegund. De keeper van FC Tilburg redt of een verdediger kan er nog net tussen komen. En dan is het gedaan, met de eindstand van 2-2, waar beide teams nog wel eens van zullen denken: Hier zat meer in….