RKDSV VR1 blijft in de race!

• Datum:
    5 maart 2024

Na het terechte gelijkspel tegen medetitelkandidaat UNA van vorige week was het gezien de stand van nu maar 1 optie en dat was winnen vandaag. We speelden uit bij Beerse Boys wat ook zeker geen makkelijke wedstrijd voor ons zou zijn.

Om 10.00 uur werd er afgetrapt en na een wat aarzelend begin kwamen we steeds beter in de wedstrijd. We hadden de overhand, kregen ook zeker wel wat kansjes, maar kwamen nog niet tot scoren, blijft wel een dingetje dit jaar! Dan is het wel fijn dat je in je team een paar meiden hebt met een geweldig afstandsschot. In de 25ste minuut kregen we een vrije trap te nemen op 30 meter van het vijandige doel. Plonie ging er eens goed voor staan en schoot de bal onberispelijk in de linker kruising, de 0-1 was een feit. In het restant van de 1ste helft waren we oppermachtig, creëerden we ook nog voldoende kansen waarbij de mooiste actie van Renske was maar haar schot eindigde boven op de lat, het bleef dus 0-1 tot aan de rust.

De 2de helft begon zoals de 1ste, we wilden eigenlijk de wedstrijd zo snel mogelijk beslissen. Na een prachtige steekbal kwam Renske vrij voor de keeper te staan die met een prachtig lobje werd verschanst. Renske bekroonde daarmee ook meteen haar hele goede wedstrijd met een doelpunt. Hierna zetten Beerse Boys het 1 en ander om en gingen ze met 3 spitsen spelen wat wel voor wat onrust zorgden bij onze dames. De organisatie was even ver te zoeken en het oogde nogal chaotisch. In de 65 ste minuut volgde een scrimmage die zijn weergave niet kende. Het was net even een flipperkast en dat op een paar meter voor ons doel maar we bleven met kunst en vliegwerk overeind. We kwamen er ook nog regelmatig uit en in één van deze uitvallen dacht Plonie ik kan het nog wel is een keer proberen van een grote afstand en de bal vloog over hun keeper in het doel, 0-3 en klaar. Hierna volgden nog wel een paar hachelijke momenten voor ons doel maar de achterhoede bleef fier overeind. Een kwartier voor tijd viel dan toch de 1-3 door wederom een mooi afstandsschot maar nu dus van Beerse Boys, dit was tevens de eindstand.

Weer 3 punten erbij en ook weer een moeilijke horde genomen. Komende zondag spelen we thuis tegen Nieuw Woensel die op een keurige 4de plaats staan, wederom maar één optie en dat is winnen hoe dan ook. Wij blijven er in ieder geval in geloven en dan maar hopen dat de concurrentie een keer ergens punten laat liggen. Zondag om 12.00 uur op de Alsie, Be There!