Vr1 steelt 3 hele dure punten!

• Datum:
    11 maart 2024

Zoals vorige week reeds gemeld in het verslag troffen we vandaag weer een hele zware tegenstander in de race naar………… Nieuw Woensel kwam op bezoek en wederom was er maar één optie en dat was winnen hoe dan ook. Door diverse omstandigheden misten we vandaag nogal wat speelsters maar onze eigen Jonne plakte en masseerde er nog een paar, zodat we toch beslagen ten ijs konden komen, thanks Jonne! De coach moest hierdoor nogal wat puzzelen, maar dat is niet voor het eerst en we hadden zodoende toch weer 11 min of meer fitte speelsters op het veld staan. Nieuw Woensel stond gelijk op punten maar had wel één wedstrijd meer gespeeld; het was dus een echte 6 punten wedstrijd. Uit tegen Woensel hadden we gelijk gespeeld (1-1), maar dat zou in dit geval einde titelaspiraties zijn en dus was de keuze heel makkelijk.

Om 12.00 uur werd er afgetrapt op een wel heel hobbelig veld. Geen nood want dat geld voor beiden partijen. De bedoelingen waren duidelijk, onze meiden namen meteen het initiatief maar verder dan een veldoverwicht kwamen ze niet in de beginfase. Wat kleine mogelijkheden en wat afstandsschoten, maar veel meer creëerden we nog niet. Nieuw Woensel beet regelmatig fel van zich af wat leidde tot kleine irritaties zo nu en dan. Moet je niet de pech hebben dat je tegenover Bex komt te staan, want die weet hier namelijk heel goed raad mee. Deze 2 werden geen vrienden deze middag (haha). Verder verliep de 1ste helft zonder noemenswaardige kansen, maar werd het vooral gekenmerkt door strijd. De ruststand was dus 0-0 en er moest dus wel wat gaan gebeuren na rust.

In plaats van volle bak naar voren te voetballen begon de 2 helft zelfs in het voordeel van Nieuw Woensel te kantelen, we waren het initiatief volledig kwijt. De achterste linie moest vol aan de bak, maar hielden voorlopig keurig de nul. Gedurende de 2de helft kwamen we weer beter in de wedstrijd, maar dit resulteerde niet in grote kansen. In de laatste 20 minuten was het tijd voor de alles of niets variant en we gingen er vol voor. Het voetbal was niet echt goed maar de intenties waren wel terug te zien op het veld. Het ging zeker niet van een leien dakje; er ontstonden wat mogelijkheden maar het bleef 0-0. Eigenlijk kreeg Nieuw Woensel in de counter de betere kansen, maar daar hebben wij dan weer Anouk voor die twee keer op één op één situatie als winnaar uit de bus kwam en dus ook nog voor hoop zorgde bij onze meiden. De tijd verstreek en het leek op een 0-0 uit te draaien tot de 90ste minuut. Puck kwam net over de helft in balbezit en stuurde Plonie weg die alleen op het doel afging. De keeper kwam uit en Plonie tikte de bal precies op tijd langs de keepster en de bal rolde tergend langzaam in het doel. De Alsie ontplofte en de 1-0 stond op het bord. Een paar minuten later floot de scheidsrechter af en de winst was binnen tot grote opluchting van iedereen, eindstand 1-0, missie geslaagd!

Volgende week spelen we uit tegen R.P.C. met maar één doel en dat is winnen. We blijven afhankelijk van Budel en UNA, maar zolang wij blijven winnen en dus de druk erop houden geloof ik nog steeds op een heel mooi slot van deze competitie. Deze week gaan we weer volle bak trainen, herstellen en dan op naar Eindhoven. De eerste echte schifting is nu wel gemaakt en we doen nog volop mee om de prijzen. Volgende afspraak R.P.C. – RKDSV VR1.