3-2
  • Datum:
    28 januari 2024

De winterstop zit er weer op gelukkig en we mogen weer. Na een korte break waren onze dames heel erg gemotiveerd om weer te gaan trainen en te voetballen. Helaas mochten we niet meteen op de velden want koning winter kwam nog even langs. Onze meiden waren eigenlijk niet te houden en zodoende stonden ze 3 weken geleden bij -2 graden Celsius gewoon op het trainingsveld. Daarna begon het te sneeuwen maar ook hier lieten de meiden zich niet door weerhouden en werd er onder leiding van Plonie volle bak getraind bij B fit, top geregeld Plonie. Voetballen doe je toch echt op die groene mat en waar de heren lekker trainde in Hercules stonden onze dames alweer buiten te trainen, bikkels.

Zondag 28 januari was het dan weer zover, FC Tilburg kwam op bezoek op de Alsie. Een tegenstander die in de subtop opereert en zeker niet te onderschatten is. Onder leiding van de topscheidsrechter Jan werd er om 12.00 uur afgetrapt voor onze 1ste wedstrijd in 2024.

Vanaf het eerste fluitsignaal pakten we de draad weer op en hadden we een licht overwicht maar echte kansen werden er nog niet gecreëerd. Ook FC Tilburg deed van zich spreken en een schot vanaf de 20 meter ging via de binnenkant van de paal weer terug het veld in, we waren dus gewaarschuwd. Het was vooral heel rommelig, er was te weinig aansluiting en ook de echte drive ontbrak. In de 20ste minuut kregen we een vrije trap net buiten de 16mtr en gelukkig hebben we hier wel een paar specialisten voor. De beurt was deze keer aan Lisa en zoals het hoort schoot ze de vrije trap dus ook onberispelijk binnen, de 1-0 stond op het bord. Toch wat fijner voetballen na een stroef begin. De ban was gebroken maar i.p.v. vrijuit te gaan voetballen verkrampten we nog meer en het verliep allemaal nogal stroperig. FC Tilburg deed nog volop mee en uit een vrije trap schoten ze vol op de lat en kwamen we goed weg. In de 30ste minuut volgde wel een mooie aanval van onze kant, via het middenveld werd Gwen aangespeeld die zich keurig vrij speelde en de bal panklaar legde voor Pien die de bal keurig in de verre hoek schoof, 2-0 en de wedstrijd op slot zou je zeggen. Nog geen 5 minuten later lag de bal helaas al in ons doel. Door een misverstand tussen 2 verdedigers en de laagstaande zon kwam de bal plots bij de spits van FC Tilburg en die bedacht zich geen seconde en schoot de bal vanaf 30 meter in 1 keer in het doel, weg comfortabele voorsprong. Dit was tevens de ruststand.

De tweede helft begonnen we wat beter te voetballen, we gaven niks weg maar daar hield het ook wel mee op. We hadden wel wat kleine kansjes maar de finesse ontbrak steeds. Bij een corner ging de keepster van FC Tilburg behoorlijk in de fout en Gwen was er als de kippen bij om de bal tegen de touwen te jagen en dus de bevrijdende 3-1. Nu wel de wedstrijd in de tas zou je zeggen maar wederom 3 minuten later een afstandsschot en ook deze viel precies onder de lat binnen en dus weer maar een verschil van 1 doelpunt.  De laatste 15 minuten was het nog billen knijpen maar gelukkig hield onze verdediging keurig stand en konden we toch weer 3 punten bijschrijven aan ons totaal.

De winst was binnen maar goed was het vandaag allemaal niet helaas. Slechte wedstrijden winnen is ook een kunstje zullen we maar zeggen of was het toch de after winterstop dip! We kunnen en moeten veel beter, volgende week moeten we echt aan de bak, de topper tegen Budel staat dan op het programma . De strijd gaat nu pas echt beginnen. De komende weken worden echt cruciaal voor het verdere verloop van de competitie en de beker. Heb je tijd en zin om te komen kijken onze dames kunnen elke steun gebruiken.