Eerste punten voor RKDSV 1

• Datum:
    16 oktober 2023

Vandaag een belangrijke wedstrijd want haakt RKDSV aan bij de middenmoot of moeten we voortaan naar de zogenaamde “onderste regionen” kijken als we RKDSV zoeken op de ranglijst. Leider Harco van Hees had er vooraf een goed gevoel over, Pupil van de Week Cas van Aaken voorspelde zelfs een 3-1 overwinning en gaf ook het goede voorbeeld door vanaf de aftrap te scoren. Trainercoach Kevin Smetsers wees op het belang van de nul achterin en zo werd in een koude regenbui afgetrapt.

1e helft

Na nog geen vijf minuten ging de eerste bal al tegen de lat van Viola, direct uit een corner van Sven Bastings. De tweede corner kon Raoul Iselin op goal koppen, maar was een makkelijke prooi voor de keeper van de bezoekers. RKDSV ging voortvarend van start en had ook een ruim veldoverwicht. Pas na ruim een kwartier spelen een eerste mogelijkheid voor Viola, maar keeper Rik van Luffelen kon makkelijk vangen.
RKDSV heeft Viola aardig in de tang en het voetbal is vrijwel geheel op de helft van Viola te doen. Een slechte pass van de verdediging van Viola wordt onderschept door Sander van der Aa, hij speelt zich vrij aan de rand van de 16 meter en schiet droog in de linkerhoek… daar is ie dan, de 1-0. Voor de eerste keer een voorsprong voor de zwart-witten deze competitie.
Voor de rust komt Viola nog één keer met enig gevaar naar voren, maar het schot is een eenvoudige vangbal voor de Diessense doelman. Ruststand 1-0, warme thee is welkom.

2e helft

Meteen na rust een gevaarlijke aanval van Viola, maar het schot gaat naast. De wedstrijd wordt rommeliger, zonder kansen voor beide ploegen. Een vrije trap van Raoul Iselin ging nog een metertje naast en een inzet van de rechterspits van Viola was te slap. De tijd loopt door en de spanning blijft, er is maar één goal verschil. Na weer een diepe bal van Viola, valt deze op de 16 meter vrij om uit te halen, maar aanvoerder Rens Timmermans kopt deze harde inzet goed weg.
Met verse krachten voorin probeert RKDSV nieuwe impulsen te krijgen voor het vinden van nog een goal om de marge te vergroten, maar het rommelige wedstrijdbeeld blijft. Er komt nog een mogelijkheid voor Milo Hermans, maar zijn inzet kan nog net worden geblokt. Ook de inzet van dichtbij van Viola wordt bekwaam gestopt door doelman Rik van Luffelen. Dan is het wachten tot er wordt afgefloten en dan is het feit daar, de eerste en verdiende overwinning voor RKDSV. Dat werd vervolgens ook volop gevierd op de Alsie, samen met Viola.