Geen punten voor RKDSV 1 bij start in 2024

• Datum:
    26 februari 2024

Met een heerlijk zonnetje, na precies 78 dagen, werd de competitie weer hervat. Een paar weken eerder had RKDSV 1 al wel twee oefenwedstrijden gespeeld 0-1 winst tegen Chaam en 4-3 verlies tegen Dommelen. Het team was op één blessuregeval dan ook klaar voor de tweede helft van de competitie, alhoewel Jong Brabant uit, altijd erg lastig is.

Het plan om vanaf aanvang druk te zetten, komt niet op gang. Jong Brabant betreedt gestaag de helft van RKDSV. Na 20 minuten geeft het aantal corners aan dat RKDSV het lastig heeft: 0 tegen 6.
Dan zien we een paar spaarzame uitbraken via Sven Bastings maar zijn voorzet gaat net over de achterlijn en zijn schot vindt geen doel.
Met wat kunst en vliegwerk weet de achterhoede bestaande uit Giel Verhagen, Thom Schepens, Sietse Verhoeven, aanvoerder Rens Timmermans en keeper Siem van Doormaal echte kansen te voorkomen.
In de 44e minuut de eerste echte grote kans van de wedstrijd. Bij balverlies komt de rechtsbuiten van Jong Brabant vrij de 16 ingelopen, keeper Siem van Doormaal redt het schot. De eigenlijk niet te missen rebound knalt de spits van Jong Brabant op de lat!

De tweede helft moest anders, zo vond ook coach Kevin Smetsers: enkele aanwijzingen en omzettingen ten gevolge.
Direct na rust een grote kans van RKDSV: een steekbal op Sven Bastings en die mikt op de hoek maar de bal raakt buitenkant paal. Nog geen 5 minuten later, wint Jong Brabant het luchtduel en wordt de spits van Jong Brabant weggestuurd. De aanvaller is Thom Schepens te vlug af en prikt de bal in de rechterhoek: 1-0.
RKDSV is met wat feller voetbal veel meer gelijkwaardig aan Jong Brabant en komt deze tweede helft ook zelf tot aanvallen. In de 67eminuut komt Sander van der Aa over links op en geeft een mooi passje naar Tim Prijt, die schiet op goal. De keeper van de thuisclub werkt de bal over de zijlijn.
Met enkele wissels gaat RKDSV nog op zoek naar de gelijkmaker. Maar 10 minuten voor tijd scoort de gevaarlijke rechtsbuiten van Jong Brabant van net buiten de 16 meter en wordt het 2-0. RKDSV probeert het nog wel maar het echte geloof is weg. Bij enkele voorzetten komt er nog gevaar in de 16, maar de keeper of verdedigers waren een sta in de weg vandaag.

Uiteindelijk was het niet mogelijk om punten te pakken in Berkel-Enschot. Volgende week dé DERBY: thuis tegen EDN ‘56, dan wordt alles anders………