Vr1 speelt knap gelijk tegen UNA!

• Datum:
    27 februari 2024

Na de prachtige overwinning voor de beker afgelopen week moesten nu onze pijlen weer volop gericht worden op de competitie. De tegenstander van vandaag was UNA, die we nog één keer gaan treffen en wel in de ½ finale van de beker. UNA is een heel goed elftal met verschillende speelsters die voorheen wel in hogere klasse actief zijn geweest. Persoonlijk vind ik ze het beste voetbal spelen in onze poule. Technisch zijn ze oké en tevens zijn ze gepokt en gemazeld door hun ervaringen op hoger niveau. Uit bij UNA hadden we wel gewonnen (1-2), maar we kwamen daar wel heel goed weg. Nieuwe wedstrijd nieuwe kansen!

Om 12.00 uur werd er afgetrapt en het zou een echte wedstrijd worden. UNA begon beter aan de wedstrijd. Onze dames waren zoekende en de beginfase was overduidelijk voor UNA. We hadden onze handen meer dan vol en we liepen de 1ste 15 minuten echt achter de feiten aan zonder grote kansen weg te geven. We moesten alle zeilen bijzetten om in het spoor van UNA te blijven. Het middenveld was overduidelijk voor onze tegenstander, we waren steeds een stapje te laat waardoor we maar amper aan duels toekwamen. Na een miscommunicatie in de verdediging was hun spits er als de kippen bij om de bal vanaf 20 meter over Anouk te schieten en de 0-1 was een feit. Er moest zeker een schepje bovenop bij RKDSV en gedurende de laatste 20 minuten kregen we steeds meer vat op UNA. De wedstrijd werd steeds meer een gevecht en dat ligt onze dames wel. In de 42ste minuut kregen we onze eerste maar ook meteen een dot van een kans. Suus werd op de rand van de 16 aangespeeld, ze kapte en draaide haar tegenstander dol om daarna de bal voorlangs te schieten. Prima actie van onze spits maar die bal had tegen de touwen gemoeten, maar dat wist ze zelf ook wel toch Suus (haha), ruststand 0-1.

In de rust werd wel duidelijk gemaakt dat we toch wel uit een ander vaatje moesten tappen om vandaag nog resultaat te halen. Ons middenveld werd wat aangepast en al snel bleek dat het middenveld na rust beter in balans was. We zaten er korter op, de duels werden gewonnen en de wedstrijd begon te kantelen. Overal op het veld werd UNA afgejaagd en dan vonden ze niet prettig. Het was zeker niet zo dat ze er niet aan te pas kwamen maar we hadden wel een licht overwicht en creëerde wel wat kansjes. In de 22ste minuut na rust kregen we een vrije trap te nemen iets schuin voor het doel. Plonie ging achter de bal staan en gaf een strakke voorzet die uitkwam bij de 2de paal waar Lisa boven alles en iedereen uittoornde en de bal keurig en de linker bovenhoek kopte, de 1-1 was een feit. Het gas ging er vol op en we probeerden ook nog de 2-1 te forceren wat op dat moment zelfs wel terecht was geweest maar misschien ook wel weer een beetje veel van het goede. Langzamerhand vloeide de krachten weg en de laatste 5 minuten kwam UNA nog een paar goed opzetten en zorgde Anouk ook nog voor een hachelijk moment dat gelukkig goed afliep, einduitslag een terechte 1-1.

Een enerverende wedstrijd met een uitslag waar iedereen eigenlijk wel vrede mee had. Onze meiden hebben er keihard voor gewerkt met een gelijkspel als resultaat. Het blijft superspannend bovenin en Budel is misschien wel de winnaar van deze ronde zonder dat ze zelf gespeeld hebben. RKDSV moet voorlopig in de wachtkamer plaatsnemen en vanaf nu alles winnen en hopen dat de rest van de top 5 tegen elkaar punten laat liggen. Ik ben er van overtuigd als we alles blijven winnen er een meer dan reële kans is dat we nog serieus mee gaan doen maar we hebben het natuurlijk niet meer in eigen hand.

Komende week spelen we uit tegen de Beerse Boys wat voor ons ook altijd een heel lastige tegenstander is maar we moeten winnen, geen keuze meer! Komende week maar weer is goed herstellen want deze wedstrijd heeft nogal wat kruin gekost en vanaf donderdag weer de focus op Beerse Boys. Voor de liefhebbers, de wedstrijd vangt aan om 10.00 uur, iedereen is welkom!