24 maart 2024

Punten naar Zwart-Wit

Blauw Wit ’81 is de voetbalvereniging uit De Moer, uw verslaggever was er nog nooit geweest. Kleine vereniging met 2 velden en 4 kleedkamers maar zeker zo belangrijk, in degradatiegevaar. Vorige week wonnen ze van Tuldania, maar nu komt RKDSV met veel supporters voor niets minder dan 3 punten.
Coach Kevin Smetsers beschikte over een nagenoeg volledige selectie. De weersomstandigheden leken eerder op de herfst, harde wind, soms zon, soms regen.

Bij aanvang wordt Blauw Wit meteen teruggedrongen op eigen helft. De eerste mogelijkheid is er al in de 2e minuut als een schot van Sam Linnemans wordt aangeraakt en een metertje naast vliegt. Kort daarna een kans voor één van de spitsen van RKDSV, maar de bal draait van de goal af en dus net naast. Na een kwartiertje komt Bram van Gestel in de 16 meter in een scherpe hoek voor de goal en kan schieten maar de bal gaat in het zijnet.
U snapt wel, alles speelt zich af op de helft van Blauw Wit. In de 14e minuut een voorzet van Sven Bastings, Sam Linnemans legt de bal goed terug op Raoul Iselin en die scoort met een geplaatste schot 1-0. Het gehoopte begin is er.
In de 28e minuut een grove overtreding op spits Tijn Jansen. De vrije trap word genomen door Sietse Verhoeven en deze werd ingekopt door Rens Timmermans. De bal was te lastig voor de keeper en liet los waarna Sander van der Aa de bal makkelijk kon intikken, 2-0.
Pas in de 35e minuut het eerste werk voor keeper Siem van Doormaal die een hopeloos verdwaalde bal moest vangen. Dan zien we onnavolgbare bewegingen van Sven Bastings die zich geheel vrij speelt maar inmiddels ook de bal kwijt is geraakt. Net voor de rust krijgt Blauw Wit een corner. Deze werd eerst weggekopt maar toen op goal geschoten. Onze sluitpost Siem van Doormaal hoefde niet in actie te komen. RKDSV gaat rusten met een comfortabele voorsprong van 2-0.

Dezelfde spelers komen onder een lekker zonnetje het veld weer op en het spelbeeld was ook hetzelfde: de zwart-witten hadden de overhand op de blauw-witten. In de 55e minuut kon het publiek genieten van een mooie aanval. Sven zet een mooie een-twee op met Tijn Jansen en bereikt zo de achterlijn van Blauw Wit. Hij trekt goed voor en Sam Linnemans krijgt een prima kans, maar de keeper redt. Terwijl deze auteur dit noteert valt geheel uit het niets, een tegengoal. Verbazing alom. Dit zal Blauw Wit weer hoop geven, maar gaat dit de wedstrijd geheel doen kantelen?

Wederom een grove overtreding op Tijn Janssen en opnieuw werd er geel gegeven door de uitstekend leidende scheidsrechter. In de 73e minuut is er een gevaarlijk moment als keeper Siem van Doormaal ver uit zijn goal komt en de bal goed wegkopt. De bal valt voor een middenvelder van Blauw Wit die meteen op goal schiet. Gelukkig is Thom Schepens op tijd terug en kan de bal wegkoppen.
Nog een kwartiertje dicht houden zou toch moeten lukken, er is echter veel onrust achterin. Dan krijgt RKDSV een vrije trap. Bram van Gestel neemt die en de bal komt goed hoog voor in de 16 meter maar Raoul Iselin is al naar de grond gewerkt. De scheidsrechter gaat niet in op de roep om een penalty. Al komt Blauw Wit steeds vaker rond de 16 meter van RKDSV, er is nog niet echt gevaar, totdat de rechtshalf van Blauw Wit hard uithaalt, gelukkig gaat de bal recht op onze keeper af en is het een makkelijke prooi.
Er volgen nog twee wissels voorin. De moegestreden spitsen van RKDSV, Tijn Janssen en Sven Bastings, mogen rusten na de nodige kilometers en wisselen voor Thijmen van Dijk en Kjell de Kort.
Het vuur bij Blauw Wit dooft langzaam en de uitvallen van de zwart witten vinden geen doel meer. De 3 punten gaan naar Diessen.

Eerst een weekje rust en dan de mooie derby tegen Tuldania! Zorg dat je ook bent om de zwart witten te steunen.