VR1 klaar voor: DE WEDSTRIJD!

• Datum:
    28 maart 2024

Na het verlies tegen R.P.C. van vorige week zondag was het voor de VR1 wel duidelijk waar we onze pijlen op zouden moeten richten. Alles op de Beker! Dan wordt het door de KNVB nog wel heel lastig gemaakt door maar liefst 3 competitiewedstrijden te plannen in 6 dagen tijd, hoe krijg je het bedacht…

Op donderdag 21 maart was hiervan de eerste en we mochten om 20.00 uur aantreden tegen RKSV Heeze/DOSL. Helaas was de reporter hierbij niet aanwezig dus zal ik hier maar heel kort over zijn. Een hele moeizame avond met een gelijkspel (1-1) als eindresultaat.

Op zondag 24 maart kwam ditzelfde RKSV Heeze/Dosl op de Alsie op bezoek. Ook hier ga ik heel kort over zijn. Een draak van een wedstrijd met één hoogtepunt in de blessuretijd, een wel heel Lucky doelpunt van Puck maar wel drie punten in the pocket.

Op 26 maart speelden we thuis tegen Wilhelmina Boys. Mede door het puntenverlies van de laatste weken stond alles in het teken van 1 april, de halve finale van de beker. Hiervoor moesten we het slechte gevoel van de laatste weken zien weg te spoelen en al nadenken hoe dan te spelen. Hierdoor moest het roer echt om wat betreft beleving, maar ook werd onze tactiek behoorlijk aangepast om volgende maandag beslagen ten ijs te komen. We wilden meer grip krijgen op onze tegenstander van vandaag maar zeker ook op die van maandag. Om 20.00 uur werd er afgetrapt en al snel was duidelijk dat de boodschap goed was aangekomen. Een ontzettend fel RKDSV die de tegenstander de wil oplegde. Wilhelmina Boys heeft zeker geen slecht team, maar kwam er eigenlijk niet aan te pas de 1ste helft. Zo nu en dan kwamen ze er nog wel goed uit, maar onze verdediging stond als een huis. Echt uitgespeelde kansen waren er niet te bewonderen maar onze dames waren wel duidelijk beter, ruststand dus 0-0. Na de rust nog steeds een beter RKDSV maar gedurende de 2de helft begon de vermoeidheid toe te slaan waardoor de ruimtes ook groter werden. Dit was koren op de molen van Wilhelmina Boys, want bij een uitbraak draaide hun linkshalf mooi weg en knalde de bal onhoudbaar in de rechter benedenhoek. Het was zeker tegen de verhouding in, maar de 0-1 stond wel op het bord en er was nog maar een kwartier te gaan. Er volgde meteen 2 wissels en we zetten nog een tandje erbij. Good old Margot kwam in de spits te staan en Jonne kwam er omheen te spelen, het bleek een gouden greep te zijn! Een kleine 10 minuten voor het eind van de wedstrijd speelde Margot zich vrij en tikte de bal richting doel en daar stond Jonne die met haar lange benen vol uithaalde en de bal belandde in het dak van het doel, de 1-1 was een feit. Zou je misschien denken toch nog mooi een punt eruit gesleept maar niets was minder waar. Meteen na de aftrap van Wilhelmina Boys werd de jacht geopend op nog een doelpunt en dus de winst. Alle risico’s werden genomen met maar één doel, er moest hier gewonnen worden. Als je dit uitstraalt wordt je hierin ook dikwijls beloont en in de voorlaatste minuut maakte een speler van onze tegenstander overduidelijk hands binnen de 16 meter en de bal ging dus op de stip. Nu is penalty’s nemen toch een kleine specialiteit geworden bij onze meiden maar de bal moet er nog wel in. Plonie ging achter de bal staan en schoot de bal onberispelijk binnen, de 2-1 was een feit. Het was het laatste wapenfeit en na 90 minuten floot de goedleidende scheidsrechter af en de winst was binnen.

Het allermooiste van deze wedstrijd was wel dat iedereen er vol voor ging en de passie weer helemaal terug is en dan zijn we toch wel heel moeilijk te verslaan, dikke complimenten dames!

Dan is er nog iets met een ½ finale beker aanstaande maandag. Onze meiden zijn er helemaal klaar voor. Bij deze nodig ik heel Diessen, Haghorst en zelfs Oisterwijk uit om zondag om iets voor 12.00 uur op de Alsie te zijn, het belooft een groot spektakel te worden. Tweede paasdag om 12.00 uur, Be There!